Tappa Hakan lager är nu inne på sista sträckan...
Igår tappade jag den från jäshink till keg och tillsatte gelatin som klarning.
4 blad gelatin i 2 dl vatten till 20 liter.
Keggen vändes upp-o-ner och tempen drog jag sen ner till 0 grader.
Ikväll har jag tappat över från den upp-o-nervända genom att ta ut ölen ur gasventilen och ner i en koldioxid-fylld keg genom ölröret - dvs fyllde från botten i den tomma. Effekten blir att jag får bort den bottensats som bildats under natten och som inte når över "gasröret".
Jag vet inte om detta blev begripligt...
Förhoppningen är i vart fall att ölen ska bli riktigt klar o fin. Behövs eftersom denna är riktigt ljus - 7,3 EBC.
Återkommer m provsmakningsresultatet.
Över o ut
PS.
Missa inte projektet att starta bryggeriet Brygghus 19 - Häng med från början!
Följ oss på www.facebook.com/Brygghus19
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar