måndag 17 oktober 2011

Indiens första mikrobryggeri - BBG goes to India

Ohoj malt-drickare,

Min kväll ikväll bjöd på ett besök i Delhis och Indiens första mikrobryggeri - Howzatt - här kommer några rader om detta etablisemang.

Inhyst i Galaxy Hotel i New Delhis sydvästra förort Gurgaon ligger Howzatt - en pub med bryggeri - som enligt egen utsago är det första mikrobryggeriet i Indien. Jag lockade med mina kollegor dit ikväll och provade, som Blekinge Bryggargilles (BBG) utsände reporter, genom sortimentet samt tog några bilder på bryggeriet. Det var mörkt i lokalen och jag hade endast mobilkameran, tack vare detta kan jag visa upp lite extra låg kvalite på bilderna i detta inlägg.  :)

Bryggeridelen var i två våningar bakom baren och det egna ölet serverades genom ölkranar på en koppar rörskonstruktion, som var "fake" för amtosfärens skull. Tyvärr var vi på plats på kvällen - varje vardag på dagen har de bryggdag, dvs inget bryggsnack.


Här ser vi baren och lagrinstankarna placerade på plan två. Hela stället var inrett i cricket-stil och ikväll spelade (som vi alla vet) Indien mot England här i Delhi.

Illustration på underläggen var valda för att utbilda gästerna i ölbryggandets hemligheter.
 Här ser vi MLT (är det en 5.0?) samt nästa bortom den, deras kokare med liknande volym. 
 Här nedan, raden av jästankar till vänster och till höger ser vi två kallvatten tankar för vörtkylning.
 De serverade tre egna sorter - först blev det veteölen som testades. Helt kort kan man säga att den var en sommaröl - så är det ju varmt i Delhi många dagar per år - t ex idag hade vi 30 grader...
Det doftade o smakade tyligt av veteöl men inte mycket mer. Omdömme, en ok öl.
Det blev fint skummönster kvar i glaset - där får jag höja betyget lite.
 Sen testade vi deras lager - hm, nu var det ju en sommaröl igen då. Amerikansk typ...  Inte nån direkt beska att tala om och endast svag maltighet. Förvånansvärt grumlig och likt en veteöl i utseendet men smaken var lite annorlunda - mest mindre smak. Dock, fint skum igen - omdöme = ok minus.
 Den tredje och schischta ölsschorten vi provade var en s k 'dark beer'. Inte mer definierad än så och personalen som serverade kunde inte mer om bryggeriet än att "Det är indiens första mikrobryggeri" samt att "På dagtid på vardagarna är bryggpersonalen här". Jotack, det visste vi ju redan. Men men - hur smakade denna mörka dryck? Lite mer av trevlig maltighet, svag beska och viss sötma fanns att njuta i denna - av deltagarna i testen sa två av tre att denna vann - på andra plats veteölen.
På det hela en bra sommaröl - men humleinköpen ger inga stora leveranser - det känns som denna del av Indien har en hel del ökningar av humlandet kvar innan de dricker sin egen(?) pale ale...

Men hur gick det i den spännande matchen? undrar du nu - jo då - efter en låååång (cricket = heldag, right) match vann Indien till slut.  link


över o ut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar