onsdag 12 oktober 2011

Det kommer bli en god jul

Så buteljerades julölen för kolsyreättning.

Här följer lite redovisning av denna aktivitet.

Rengjorda flaskor bakades under en timme.
Priming kokades 15 minuter - 75g socker ska ge drycken lite vinnar-bubblor till lussedagen. Kapsyler desinficeras i vodka.
På toppen av ölen ligger kryddor samt jästinbakade russin.
 Tappade över till annan hink och tillsatte priming.
 Lite ovanlig bottensats. FG 1,013 vid 21 grader. Ger 4,7% ABV.
 Goemörk - här med bottensluring.
En bild på färgen igen.
 Lite nödflaskor ligger klara om de stora inte räcker.
 Redo för bulteljering.
 Hink o lock på lut
Flaskor fyllda o får nu jäsa ut några veckor vid 22 grader.
 Bryggaren belönades med en Dunkel Wiessen - gutt  :)

Over and Out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar