lördag 13 augusti 2011

Bergåsa Hot n' Sour Cider - nu i butelj

Så togs fyra liter från fat till butelj inför den kommande provningen.

Igår kv gjorde vi en smaktest - cidern är så pass utjäst att man måste söta den lite.
Lite olika "söt-nivåer" testades och 0,25 tsk per dl blev bäst enligt flest.
Mixturen är då 1del vatten 1 del maltodextrin.

Diskning och etikettborttagning meddelst Svinto o T-röd.

Rengöring m PBW över natten.

Innan flasktappning gjordes enligt anvisningarna från Magnus på backfire.se en home made beer gun eller hemmagjord ciderpickadoll.
 Matrial: silkonpropp o slang t picnic-kran.
Sötningsmixtur kokades under 15 min för desinficering.
Tappning m 'cider gun' pågår Kapsyler ligger i sprit och desificeringsmedel i sprayflaskan.

Etiketterna klipptes till
Och limmades m kontorslim - inget tjafs m rundade hörn och hemkokt lim denna gången - ej heller rårörda kalla lim     ...som skulle ge kunna bättre smak?!  ;-)


Klart för provning!  :-D

Sen bjuder vi på en bild med Bergåsa Belgian Dubbel bland vänner i kylen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar