onsdag 7 december 2011

ABA i butlelj & korvtillverkning

Helgen innehöll ingen bryggdag, men väl en hackedag eller charkdag. Vi gjorde årets Hackekorv - enligt gammalt familjerecept. Denna korv är helt enkelt ett måste på julbordet.

Sen buteljerades några Brun Mauritz. Denna öl fick himla positiv feedback på whiskyklubbens möte i torsdags. Nedan föjer då även en "bultelj-o-etikett-porr" bild.

Först om korvtillverkningen - dottern hjälpte till att mala: fläsk, nöt, potatis, lök

Klart att blanda
 Otroligt snabbt arbetas smeten ihop - de hemliga kryddorna är socker, salt, kryddpeppar, vitpeppar
Vi stoppade innan vi var klara     ...hm, skrev jag rätt nu
 En gammal handvevad kvarn är bra för att hålla rätt fyllnadsnivå i fjälstret.
 Men känslig hand justeras mängden smet.
 Det blev åtta meter hackekorv - mums. Ner i frysen och där mognar den några veckor innan smakprov.

Och så flaskorna fyllda och påklädda i "Brun Mauritz, American Brown Ale"-dräkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar