torsdag 12 maj 2011

Bilder från buteljeringen

20 liter brygd kräver sitt antal flaskor - diska i kvällarna två innan det var dax. Bakade/desinficerade flaskorna i ugnen på 150  grader under dryga timmen - en liten skvätt vatten i flaskan får koka/ånga insidan. Något jag inte visste var att man får in 30 flaskor i en vanlig ugn. Lite bränsigt när man ska ta ut dem...

Här ligger tretti riktigt rena danskar o väntar på belgaren.


Jag tappar upp med tomglasen i en liten plastback som tar spillet - nästan lite dagens husmorstips över det... :-)

Här har vi första omgången redo för kapsyler.


Och här ses den första Fuzzy Dog Bergåsa Belgian Dubbel som har fått sin kapsyl. Kapsylerna i burken ligger i lite sprit (blev Tequila denna gången...) för desinficering.


Slog upp lite slatt i lämpligt glas - Leffe where are you?


Klart - nu väntar man med spänning på att jästsvamparna ska jobba klart.

2 kommentarer:

  1. Provsmakade min variant idag...hade inte hunnit kolsyrats så mycket, men smaken ja den är där påminner väldigt mycket om Rochfort 8....och de utan munkars överinseende.

    SvaraRadera
  2. Fundrade faktiskt på att smutta lite men jag håller mig... trevligt att din e go - hoppas nu mina jästsvampar gjort en lika trevlig dryck. :-)

    SvaraRadera