lördag 5 november 2011

Etiketter, vinterdryck o förkultur

Humles leverans blev sumpad av DHL (sambeställde m Magnus på Brygghus19 a.k.a. backfire.se) så inget kunde bryggas denna helgen. Det blev lite annat smått o gott istället...

Först kom julöls- och glögg-etiketterna på plats - allt redo för tävlingen den 13 dec.
Här: Santa Gone Mad
Här Götes glögg som i år finns i tre smaker - Götes, Götes Ingefära och Götes Mystic.
Sen ska vi brygga en omgång Hopless Cider till - då behöver vi lite förkultur.
Här är det som fanns i suspension vid förkulturen till Hot n Sour Cider - denna har stått i kylen sen bryggdagen - hoppas nån lite jästcell är levande - snart vet vi. :)
3 dl "fulvört"
Förkulturen få stå lite varmare ovanför frysen. Den blir skakad några gånger om dagen.
Aktivtet tre - Vinterdryck - ett hitte-på-recept. Inspirerat av tyska julmarknaders Apfel und Zimt.
Jagtar fem liter äppeljos från det vi handlade på Kiviksmusteri i somras.
Jag uppade sockerhalten m 384g strösocker. Då hamnar v på samma sötma som Göte-glöggen.
Krydda med kanel...
...jag tog två stänger kokade dem i 2 minuter i lite vatten.
Ner med allt (inkl kanelvattnet) i en jäsbytta - skaka o sen i med ett paket bakjäst.
Viffåse om nårra veckor hur detta blir...  :)

Som aktivitet fyra kokades vatten till finis - det som för närvarande är min kylmetod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar