torsdag 24 november 2011

Vörtkokare, bygge del 1

Ölbryggningarna tenderar att blockera köket hela halva helgerna - uppskattas inte nåt vidare av hungriga familjen...  Bland annat därför tog jag fram sågbocken o vinkelslipen ikväll. Jag kapade lockat av det rostfria expansionskärl som anskaffades den 27 aug - det har liksom legat till sig lite...  :)

Lite dokumentärbilder från jobbet:

Det blir ju mörk tidigt så jobbet riggades vid garagelampan på multibänken "sågbock"
En tejp att kapa längs är till hjälp för att få till en fin kant.
Det gäller att inte tappa gnistan. Hade inga NASA handskar fick ta nåt skit från ByggMax. F-låt BryggMax. Ingen hejd idag... :)
Och en stilstudie på personalen på bryggeriets mek-verkstad.
 Resultatet från - kokare med lock
Nästa blir att rengöra med Kaustiksoda och köpa lite rördelar, men det tar vi imorrn.

Over and Out

6 kommentarer:

 1. Hard working man.

  Lite synd att du inte hade riktiga NASA-handskar, men ibland får man nöja sig med mindre. Så länge G är 9,82 så kan Byggmaxhandskar funka.

  SvaraRadera
 2. Ja när bara har feshandskar så får man lida - lopporna gick rakt genom handen... ;)

  SvaraRadera
 3. Så det är det man använder överblina expansionskärl till, har ju ett i garaget sedan 10 år tebaka. Vet iofs inte om det är utan rosor :p

  SvaraRadera
 4. @reibert - jo det e bara att kapa locket o vips har du en del-1-kokare - sen bokar du en din bryggarkurs här och så erru snart igång :)

  SvaraRadera
 5. Najs! Tack för lite inspiration! Har ett expansionskärl i källaren som väntar på samma behandling. Hur löser du värmekällan? Är det svetsning av muff och elpatron som gäller?

  SvaraRadera
 6. Hej Bubz,
  Ja, muff o elpatron är min tanke, men sen råkade jag ha en gasolbrännare i garaget. Så hittils har jag brännt på med gasol - funkar fint. :)

  SvaraRadera