Blekinge Bryggargilles julölstävling är avgjord - no comments ;)
Glöggtävlingen gick inte heller min väg.
Stora Grattiset skickar jag till Magnus på Brygghus 19!!! Han sopade banan m övriga denna gången.
Nya tag
...ikv blev ESB p3 tappat på keg.
Jag smakade lite nyss kolsyrad vid 19 grader - den har potential - avslöjar trevlig brödig maltighet och lagom fyllig utan att vara stor-söt - men den ska få mogna lite.
Den står nu i kylen - sätter lite över 1 Bar på den.
ABAn - Brun Mauritz - flaskades och sändes ut på byggden - en respons var att jag hade fått med en kärvhet.
Jag konsulterade literaturen och hittade en misstänkt felkälla - jag har nog lakat vid för höga temperaturer.
Enligt Gordon Strong kan man få med kärvhet/tanniner om man lakar över 77 grader och över Ph 6 - jag har haft minst sagt dålig koll på Ph (suck) och senast lakat på både 78, 80 och 83 grader...
Nu blir det Ph-stickor och Ph Stabiliser till nästa bryggdag.
Kontrolllera mera! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar