Så togs fyra liter från fat till butelj inför den kommande provningen.
Igår kv gjorde vi en smaktest - cidern är så pass utjäst att man måste söta den lite.
Lite olika "söt-nivåer" testades och 0,25 tsk per dl blev bäst enligt flest.
Mixturen är då 1del vatten 1 del maltodextrin.
Diskning och etikettborttagning meddelst Svinto o T-röd.
Rengöring m PBW över natten.
Innan flasktappning gjordes enligt anvisningarna från Magnus på backfire.se en home made beer gun eller hemmagjord ciderpickadoll.
Matrial: silkonpropp o slang t picnic-kran.
Sötningsmixtur kokades under 15 min för desinficering.
Tappning m 'cider gun' pågår Kapsyler ligger i sprit och desificeringsmedel i sprayflaskan.
Etiketterna klipptes till
Och limmades m kontorslim - inget tjafs m rundade hörn och hemkokt lim denna gången - ej heller rårörda kalla lim ...som skulle ge kunna bättre smak?! ;-)
Klart för provning! :-D
Sen bjuder vi på en bild med Bergåsa Belgian Dubbel bland vänner i kylen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar