söndag 25 mars 2012

Brygglog - Hudson Jr 3.5 (p20)

Här kommer lite torra nötter från dagens bryggning.

Det är blir en APA i folköls-styrka - det är en prototyp till en möjlig framtida produkt på Brygghus 19.

Temp beräkningar
Vatten 8 liter
Malt 3,1kg och 21 grader
MLT 74 grader
Mash-in target 67 grader

BU beräkning
Nedskalning från Hudson (BU:GU) 0,627 --> Hudson Jr ska vara på 22 IBU


09.25 Förvärmer MLT m 10 liter kokande
11.00 Justerar MLT temp mot 74 grader (lite bråkigt idag)
11.26 Mash-in - och besök i bryggeriet av Dr Karma m familj
   trackar temp i mäskningprofil
12.08 Stärkelse test med Jodopax visar att allt är konverterat
12.16 Mash-out 72 grader
12.30 Vorlauf
12.58 Lakar vid 75 grader
   Våffelfika!
Target Pre-boil 1031 - mäter 24 liter och 1,035 (=840p)
14.22 Burner on
15.18 Heat break och besök av en annan bryggarkollega från grannskapet, Fredrik
15.38 40 min giva
15.57 20 min giva
16.05 15 min giva + proctafloc
16.08 10 min giva
16.13 5 min giva
16.17 2 min giva
16.18 0 min giva och kylaren ner i koket
16.48 kylning på
17.18 tappar till jäshink - 19,8 grader
Mäter 19 liter på 1,038 (=722p)
Spär till 20 liter för att nå SG=1,036
17.53 syresättnning start
18.13 syresättn stopp
18.15 pitchar jästen

Diskar och bloggar


Alles  :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar