Kort om läget just nu.
Tappa Hakan Lager (p11) har pluppat på bra i 10-13 grader. Senaste dagarna har det dock varit lugnt.
FG-test sa 1,016 vid 11 grader - dvs 1,015. Den borde ner något eller några pinnhål till. Hinken blev gungad och jag uppade tempen lite från 11.
När man mäter får man passa på att smaka...
Utseende: Grumlig och riktigt ljust gul
Doft: mest maltighet och med lite gräsigt grönt
Smak: Torr, Maltig (+ just nu jäst) går över en beska som växer lite och sen avtar sakta.
Mk: Lätt fyllighet
Helhet: Blir troligen en bra o lättdrucken törstsläckare med lite kolsyra.
Helgen spenderades annars med att vi gjorde två APA-prototypbryggningar (p17 och p18) för Brygghus 19. Vill ju inte tjata, men följa gärna med från början i etableringen av vårt nya bryggeri via facebook.com/Brygghus19 eller på twitter @Brygghus19)
Nästa helg borde det bli en bryggning något för påsken eller våren - ska fundra lite...
Över o ut :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar