onsdag 15 juni 2011

För-smakning BHC

Så tog jag av locket och mätte densiteten på Bergåsa Hopless Cider.
Mätresultat: 1,005 vid 22 grader (ger 6,7%) - den får stå veckan ut så kanske den går ner nån pinne till.

Tasting note: Klar - Äpple doftande - Torr, något pärlande(se bubblorna på bilden), syrlig, lätt äpplesmak.

Lite kolsyra på den och sen att den afnjutes kylskåpskall...   hm... kan nog blir friskt o gott.


För att kolsyresätta BHC så väl som Sommarplågan 2011 inhandlades igår - under en blixräd till Maltbazaren - ett litet antal Corneliusfat. Dessa fat diskades på utsidan och inuti idag. Till helgen blir det fatfyllning. Bryggeriet uppdateras nästan till nano-nivå nu, eller?


För bättre kapacitet på dryckeskylningen skrämda jag igång vårt gamla kylskåp, som här ses i trädgården på väg ner i källaren. Ont i rygg o armar blev bieffekten av flytten. Personalen får väl uppsöka brygghälsan imorrn (undrar om alla avtal är på plats?!). Där i källaren kommer drycker på fat nu kunna kylas. Känns som detta kommer funka. En möjlig framtida koppling mellan källaren upp genom trossbottnen till en öl- o cidertapp i köket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar