Dagen har kommit då två av tre bryggare tappade från jästanken.
Dr Karma tog första 20 litrarna t en BetterBottle för sekundärjäsning i låg temp.
Doften var riktigt bra och färgen är inget fel på den heller.
Sen tog vi ett fat med hem till Bergåsa.
Sista slatten kommer gå till Pepparbackens Brygghus och det ska hämtas imorrn - hoppas de 63 litrarna inte smakats för många gånger under jäsningen, utan att det ska räcka t tre 20-liters-hämtningar... ;-)
Här fyller vi upp - himla farligt skum - eller ska man inte va rädder?
För att trycksätta både cidern och alen - med olika tryck - skruvades följande ihop.
T-rör o en reduceringventil m manometer från Jula.
Tack Backfire.se för lånet av en grå gaskoppling!
Så här ser det ut i kylen nu - ölen till vänster får 1,3 och cidern till höger ligger på 2 Bar.
Nöjd.
Snygg konstruktion. Nästan som om jag skulle kunna godkänna den för backfire.se användande också. :-)
SvaraRaderaDet går bra att ta med på backfire om så önskas - allt som behövs är referens till upphovsmannen... :-)
SvaraRadera